kanseri önleyen inek sütü

 İnek sütünün kanseri önleyici tesiri dahi son bilimsel çalışmalarla meydana konmaktadır. Tüm bu veriler ışığında kanser tehlikesini kısmak amacıyla beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktaları şu şekilde özetleyebiliriz: soğan yoğurt probiyotik Kanserden koruyan vitaminler C vitamini ve kanser Hem naturel üstelik suni c vitamininin kanseri önlemedeki etkinliğiyle alakalı incelemeler vardır. C vitamini ni az alan bireylerin kalın bağırsak kanseri olma riski 3 kat artmaktadır. Kalın bağırsaktaki tesiri DNA ‘ya hasar yaratan mutajenleri kısmak yahut önlemek olur. Ameliyatla bağırsaklarından polip alınmış hastalara C ve E vitaminleri verilmesi poliplerin tekrarlanmasını engellemiştir. Mide kanseri le alakalı bir teoride çok yenen yağların oksitlenerek serbest aşırı üretiminde rol oynamaları ve kanser tehlikesini artırmalarıdır. C ve E vitamini gibi antioksidanlar bu süreci engellemektedirler. Mide kanserini önlemede taze meyve ve sebzelerin rolü pekçok araştırmayla ispatlanmıştır. Örneğin haftada 2 defadan az meyve yiyen Polonyalıların mide kanserine yakalanma riskleri, her gün yiyenlere göre 3 kat yüksek bulunmuştur. Dünyada mide ve yutak kanserinden ölenlerin en çok bulunduğu yer Çin’in bir bölgesidir. Bunun nedenlerinin nitrozaminler, bir küf toksini olan mikotoksinler yahut çok sıcak çay içilmesi olabileceği düşünülmektedir. Bu bölümde yaşam sürdüren Çinlilerin diyetinin epey az meyve içerdiği ve kandaki C, A ve E vitamini seviyeleri nin düşük olduğu gözlenmiştir. C vitamini Ağız, yutak ve soluk borusu kanserlerinden dahi korumaktadır. Yapılan bir incelemede C vitamini kaynağı meyveler içinde en etkilisinin portakal olduğu saptanmıştır. Beslenmeyle çok ilgisi yok gibi gözüken akciğer kanseri nde dahi C vitamininin koruyucu rolü bulunuyor. C vitamini sadece bitkisel besinlerde yer alır. Kuşburnu, kivi, turunçgiller, çilek, brokoli, al ve yeşil biber, kavun, yeşil yapraklı sebzeler, karnabahar, domates, patates en iyi kaynaklardır. Beta karoten ve A vitamininin kansere tesiri Harvard Üniversitesinde 90 bin bayan üstünde uygulanan bir incelemede A vitaminini en çok tüketen kadınların meme kanseri riskinin çok düşük olduğu gösterilmiştir. Başka bir incelemede yumurtalık kanseri olan kadınların kanlarındaki beta- karoten seviyesinin düşük olduğunu ve diyetlerinde karoten içeren besinlere az yer verdiklerini meydana çıkarmıştır. Beta- karotence varlıklı besinlerin kullanımı sidiktorbası kanserini dahi önlemektedir. Sigara akciğer kanserinde esas rolü oynadığı durumda niçin sigara içen her bireyin kansere yakalanmama nedenlerinden biri bu bireylerin fazlaca A vitamini almaları olur. A vitamini organları saran hücrelerdeki değişmeleri kontrol eder. Bu sebeple sigara içen şahıslarda A vitamini seviyesi yüksekse akciğer kanseri riski azalmaktadır. A vitamini ve beta-karotenin kanserden koruma mekanizmasına sahiptir; mutajen oluşumunu ve güneşin UV ışınlarından zarar görmemizi engellerler, bağışıklık sistemi ni sağlamlaştırırlar, kanser yapıcı maddelerin hücre çekirdeğine zarar vermesini önlerler ve serbest radikalleri yakalarlar. Balık, yumurta, karaciğer, kuzu ve dana etleri, süt ve yoğurt A vitamini içerir. Havuç, kayısı, tatlı kabak, kavun, şeftali, ıspanak, brokoli, maydanoz, dere otu, roka, tere Beta-karoten içerir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

kanser hakkında detaylı bilgi