kanser hakkında detaylı bilgi

 Kansere niçin olan bedensel özellikler Ailevi yatkınlık (genetik, ırsi): Hormonal nedenler: Kansere niçin olan bölgesel etmenler Güneş ışığı: (deri kanserleri) 
 Radyasyon: (lösemiler, akciğer, boğaz-yutak, yemek borusu, mide bağırsak, deri, tiroit kanserleri ila yumuşak doku urları) 
 Isı: Deri, yumuşak doku, yemek borusu ve yutak kanserleri 
 Mekanik darbeler: Kemik ve yumuşak doku urları Kansere niçin olan sınai kimyevi maddeler Alüminyum ürünleri: Ayakkabı sanayisinde sarfedilen maddeler: Kömür dumanları: Kok kömürü ürünleri: Demir tozları: Boyalar: Lastik endüstrisi: Mobilyacılıkta sarfedilen maddeler: Ağrı kesiciler Östrojen: Doğum denetim hapları: Bazı kanser tedavisinde sarfedilen ilaçlar: Kansere niçin olan gıdalar – Yağlı yiyecekler: Meme, kalın bağırsak 
– Bazı küfler (alfatoksinler): Kalın bağırsak 
– Yanmış yağlar: Meme, kalınbağırsak 
– Kırmızı etten varlıklı diyetler: kalınbağırsak 
– İyottan yoksul rejim: tiroid bezi Kimyasal kanser yapıcı etkenler: Kansere niçin olan virüsler, bakteriler: ve C virüsü: Helicobacter pylori: Mide kanseri Kansere niçin olan başka risk faktörleri: Yüksek tansiyon Kanser bulguları (en yaygın) sebepsiz kg kayıbı Halsizlik sızı Ciltte, Ben ve siğillerdeki farklılıklar yüksek ateş kanama değişim ve sızı Yutkunma güçlüğü ve ses kısıklığı Dışkılama yahut sidik yapma alışkanlığında farklılık Karında şişlik Vulva (dış genital organlar) Kansere karşı nasıl beslenmeliyiz Kanserin oluşumunda beslenme alışkanlıklarının tesiri %30 ila 70 arasında değişiklik göstermektedir. Beslenmeye tabi hangi alışkanlıkların kanserin oluşumunda desteklediğini bilirsek ve gıda seçimlerimizi bu doğrultuda yaparsak kanser tehlikesini önleyebiliriz. Kansere karşı dikkat edilmesi gereken noktalar Diyetle alınan tortu miktarının yetersiz olması kolon kanseri ilkin olmak suretiyle pekçok kanser türünün oluşumunda mühim bir faktördür. Bu sebeple rejim posasının kaynağı olan yeşillik ve meyvelerin, kuru baklagillerin, kepekli tahıl ürünleri bol miktarda tüketilmelidir. Günlük beslenmemizde diyetimizle aldığımız katkı maddelerinin miktarları ve çeşitleri kanserin oluşumunda mühim bir faktördür.  Etlerin korunmasında sarfedilen nitrit ve nitrat tuzları, naturel yahut sentetik antioksidan lar, renk vericiler, zayıflama ve şeker diyetlerinde sarfedilen suni tatlandırıcılar, titiz kullanılması gereken katkı maddeleridir. Özellikle bulgur, mısır, yer fıstığı ve başka yağlı tohumlarda üreyen küfler ve onların toksinleri kansere niçin olabilmektedir. Bu gıdaların üretiminde neme ve sıcaklığa dikkat etmek lazım olur. Tahılların yıkanması, havalandırılması, güneşletilmesi bir dereceye kadar toksini azaltmaktadır. Kızartma, kavurma, tütsüleme gibi birtakım pişirme yöntemleri kanser oluşumuna niçin olabilmektedir. Özellikle protein içeriği yüksek gıdalar in kızartılması yahut tütsülenmesi kanserin öncüsü olan kimyevi bileşiklerin oluşumuna niçin olur. Bu sebeple yiyeceklerimizi hazırlarken en sıhhatli pişirme yöntemleri olan haşlama, fırında pişirme yahut ızgara tercih edilmelidir.  Alkol ve sigara kanserin oluşumunda mühim iki faktördür. Bu ürünlerin kullanımları muhtemel olduğunca azaltılmalıdır. Şişmanlık kanserin meydana çıkmasını basitleştiren etkenlerden birisidir. Şişmanlık ila bilhassa meme ve endormetrial kanseri riski artmaktadır, var olan kolon, prostat, rektum, böbrek ve seviks kanser çeşitleri daha hızlı gelişmektedir. Antioksidant vitaminler olarak bilindik A,C ve E vitaminlerinin yetersiz alınması, kanserin nedenlerinden birisidir. Çünkü bu vitaminler kansere niçin olan bileşiklerin oluşumunu engelleyebilmektedir. Bunun beraberinde riboflavin, kolin, pantotenik asit, tiamin vitaminleri ila çinko, selenyum , nikel, iyot, molibden demir ve magnezyum minerallerini yeterli alınması kanserden korurur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

kanseri önleyen inek sütü